20 de desembre 2007

Una mica d'història

... del còmic.

Veient que a la gent li ha agradat les versions de Batman i Flash "infantilitzades", us explicaré d'on surten les versions dels super-herois en versió baby.

Que jo recordi, els primers van ser els X-babies, clons miniaturitzats dels X-Men aparescuts per primera vegada al 1986.

Son unes curioses creacions del gran i prolífic guionista Chris Claremont, i del més gran encara dibuixant Arthur Adams. Us explico una mica la història perque es força un auguri del que passa al mon. La Patrulla-X, (traducció dels X-Men a l'espanish) va a parar a un mon gobernat per Mojo, un productor de televisió. Aquest controla el mon controlant tots els canals de televisió i oferint espectacles que mantinguin a la gent prou entretinguda com per poder fer el que li doni la gana sense que li diguin res. Benbé el que passa avui en dia, tots esclaus de la tele. La rebelió, son un grup de gent que emet en canals pirates provant de transmetre la veritat a la gent, son esclaus de la televisió i dels seus espectacles. Tot això amanit amb grans tocs d'humor habituals en aquesta parella de creadors. Els X-Men ajuden els rebels patatin i patatàn. Però com que Mojo, el productor, veu que els X-Men li han fet pujar l'audiència, decideix crear els seus propis clons d'aquests per explotar-los, i neixen els X-Babies.

10 anys després es van treure còmics dels X-Babies, i la gent es va apuntar a la moda de dibuixar superherois infantilitzats i introduir aquestes versions dels personatges a les històries.

De fet, n'he dibuixat molts d'aquesta mena, fins-hi tot el meu primer còmic dibuixat, era de superherois infantils. Sens dubte, son molt agraïts de dibuixar.

11 comentaris:

eldeu ha dit...

hey, de dragon ball no van fer, tambe, de babies?

Corser ha dit...

Interessant. Crec que a lo que es refereix eldeu es als còmics de Dragon Fall, que eren de catxondeo..

PENELOPE ha dit...

Aquests no els coneixie...jo soc de "La patrulla X" en spanish i blanc i negre...tan antics que encara no sortia Lobezno...eren els comics del meu pare.

M'encanta el Flash del post anterior.

escoltainvisible ha dit...

Hola Alex. Comprovo que no tens paraula. Ja hi has tornat. No vas dir que no tornaries a escriure blogs?? Ets un tio contradictori...

doctor BE ha dit...

A mi m'agrada molr aquest estil infantil, fa molt de "catxondeo". Per això m'agrada tant el Dr. Slump i Bola de Drac (fins al 2on torneig d'arts marcials).
Ara venen unes figuretes de Star Wars (he vist en Darth Vader i soldats imperials) d'aquest tipus, rechoncho i canijo.
Però no he estat mai gaire de mutants: massa sèries, massa trames paral.leles...

JoanCG ha dit...

They're cantankerous...!
Acollonant.

Unknown ha dit...

Aquests que poses a la imatge semblen ponis canijos de laboratori. Em quedo amb els teus.

Anònim ha dit...

pasa guey
cuida'ns la casa

Lula ha dit...

Estic trasbalsada, per un moment he llegit X-Barbies


a mi tb mèncanta el teu flash i sobretot el teu batman

Zzz ha dit...

es un crim ridiculitzar superherois seriosos d'aquesta manera.

i que consti que no ho dic pels x-men, sobrevalorats i pechofrios.

Anònim ha dit...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu